П`ятниця
03.05.2024
05:43
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Родниківська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


20:14
Шевченківські дні

                                                                                     Кобзарю!

Знов до тебе я приходжу,

Бо ти для мене сонце і закон.

Л.Костенко


 

Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали часткою його життя. Саме таким для українців є ім’я Тараса Григоровича Шевченка, славетного і величного митця, людини планетарного масштабу.

У Р
одниківській ЗОШ І-ІІ ступенів з 02.03 по 07.03.2018 року пройшли Шевченківські дні.
У бібліотеці
навчального закладу була оформлена книжкова виставка «Великий син великого народу», присвячена народженню співця вільної України, геніального поета, прозаїка, драматурга, мислителя, історика, етнографа, фольклориста, талановитого художника. Бібліотекар Матушак Я.І. та учні розповіли про життя і творчість митця, про його безмежну любов до рідної землі. Учасники заходу читали свої улюблені вірші Тараса Григоровича Шевченка.
Вчитель української мови та літератури Пічкар Галина Валеріївна та учні 8 класу провели усний журнал «Він буде вічно жити».

Лизанець Олена Георгіївна разом з учнями 6-7 класів побували у віртуальній екскурсії до музеїв Т.Шевченка на території України. Учні ознайомились з Національним музеєм Т.Шевченка, Шевченківським національним заповідником у м. Каневі та літературно-мемуріальним будинком-музеєм Т.Шевченка.
Затамувавши подих, учні переглянули кінострічку «Мій Шевченко», багатосерійний фільм про життя і творчість Великого Кобзаря «Тарас Шевченко. Заповіт». Учні знов поринули у світ думок палкого патріота, його почуттів, переживань, страждань.
Класні
керівники та класоводи провели виховну годину «Є в Шевченка народження дата – дати смерті в Шевченка немає».
Минуло багато
років з дня народження Т.Г. Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні, як живий, говорить він із своїми наступниками. Його слово живее між нами, гнівне і ніжне, полум’яне і міцне.
І на українськійземлі, над ланами, широкими полями, містами і селами, як весняні води могутньогоДніпра, лине вічноживе в народі слова Великого Кобзаря. Невмирущійславігеніюукраїнського народу бувприсвяченийтематичнийвечір «Поговоримо, Тарасе, крізь
віки»

Переглядів: 300 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту