Субота
04.05.2024
04:29
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Родниківська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


11:06
Шевченківські дні

«Він був сином мужика і став володарем в царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури», - писав про Шевченка І.Я. Франко.    Під таким гаслом було відзначено 203 річницю з дня народження Т.Г.Шевченка у Родниківській ЗОШ І-ІІ ступенів.     В історії нашої країни він назавжди залишиться великим Кобзарем, співцем волі народної й батьком української нації.   Вчителі і учні школи заздалегідь готувались до проведення Шевченківських днів в нашій школі, щоб не просто вшанувати пам҆ʹять, всім серцем відчути його невмируще слово. Слово Кобзаря лунало впродовж тижня щиро і гаряче.    Дзвеніла з дитячих уст невмируща поезія Пророка на літературних вечорах, які підготували вчителі української словесності Лизанець Олена Георгіївна та Пічкар Галина Валеріївна.       Учні 9 класу підготували презентації про життя і творчість Т.Г.Шевченка.    Класні керівники та класоводи провели виховні години на тему «Шевченко – це Україна, Україна – це Шевченко».    Стіни коридорів прикрасили літературні стіннівки на тему «Ми маємо Тараса у серцях».    Художній світ поета-співця широко розкрила виставка учнівських робіт, літературна виставка, яку організували вчитель образотворчого мистецтва Кужіль М.М. та шкільний бібліотекар Матушак Я.І.

Шевченківські дні завершилися урочистим святом, що підготували учні школи разом з вчителем української мови та літератури Матушак Я.І.

На фоні пісні на слова Кобзаря із вступним словом виступила Яніна Іванівна

Ну що б, здавалося, слова…

Слова та голос – більш нічого,

А серце бʹється – ожива.

Як їх почує!...

Свято було змістовне, насичене різною цікавою інформацією про Шевченка. Школярі-дослідники творчості Кобзаря детально ознайомили присутніх з дитинством та юністю поета, зовнішністю, вдачею, талантом, оточенням, славою і останніми днями.

Також звучали поезії українських письменників присвячені великому Пророку української нації.

А яке ж свято без пісні? Тим більше, що Шевченко так її любив. Розлилася чарівна мелодія пісні «На долині туман» у виконанні учня 6 класу Митряка Антона. І завершилось свято піснею «Моє імʹя – Україна», яку своїм чарівним і зворушливим голосом виконала учениця 9 класу Полончак Аніта.   Підсумовуючи заходи, в рамках Шевченківських днів ще раз хочеться повернутися до слів Кобзаря

Наша дума, наша пісня

Не вмре, не загине

От де, люди, наша слава,

Слава України.

 

Переглядів: 362 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту