Понеділок
06.05.2024
10:25
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Родниківська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


11:13
Ми - проти СНІДу

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

Як відомо СНІД – одна з найважливіших проблем, з якою зіткнулося людство ХХ ст. Стрімко зростає кількість інфікованих  від СНІДу людей. Багато про дане захворювання вже відомо, але щодня з'являється нова інформація. Водночас накопичено певний багаж знань, використання яких зробить можливим, якщо не припинення поширення недуги, то хоча б сповільнення цього процесу. Щоб привернути увагу людства до цієї проблеми, саме 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

СНІД – «хвороба віку»: це не дом, це наслідок життя.

На планеті лютувало чимало пандемій – чума, холера, віспа, що забирали з собою тисячі жертв. На початку 80 – х років ХХ ст. з'явилося нове інфекційне захворювання СНІД, яке як ядерна загроза, екологічна криза, стало загрозою існування людства.

СНІД ( синдром набутого імунодефіциту) виявляється специфічним вірусом, який потрапляє в кров та уражає білі кров'яні тільця (лімфоцити), які відіграють важливу роль в імунній системі організму. В результаті заражена людина стає незахищеною перед мікробами та пухлинами.

У Родниківській ЗОШ І–ІІ ст. 1 грудня було відзначено Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

На загальношкільній лінійці під гаслом «Ми – проти СНІДу», учні 5- 9- их класів розповідали про реалії цієї страшної хвороби, шляхи передачі та засоби застереження, декламували вірші, зіграли повчальну виставу і виконали пісню «Збережи любов».

Учні 8-9 класів виготовили тематичні стінгазети під керівництвом педагога –організатора Йовбак Наталії Михайлівни.

Акцією проти СНІДу було розпочато тиждень, мета якого узагальнити і розширити знання учнів про такі важкі захворювання, розкрити їх значення в житті людини та довести необхідність дбайливого, свідомого ставлення до власного здоров'я.

Дирекція школи подякувала учасникам у підготовці і проведенні цього заходу.

  

Переглядів: 273 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту