Неділя
28.04.2024
21:15
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Родниківська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


21:07
КОНКУРС ДЖУРА

Волонтерство сприяє вихованню юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції. Волонтерська діяльність активізувалась у загальноосвітній школі І-ІІ ступенів с. Родниківки Полянської сільської ради, Свалявського району Закарпатської області досить давно. Учні нашої школи долучаються до різноманітних добрих справ та акцій, спрямованих на допомогу ближньому – турботі про дітей, інвалідів, пристарілих, переселенців із зони АТО. Вони намагаються у листах висловити підтримку людям, які залишаються зараз у ці тяжкі часи на Донбасі, підтримують Збройні Сили України та всіх тих, хто потребує допомоги.

Добрі справи, здійснені школярами, вчать їх бути благородними, демонструють їхній патріотизм, милосердя, уміння розуміти проблеми оточуючих та бажання безкорисливо допомагати своїм співвітчизникам заради миру і спокою в Україні, заради єдності Батьківщини.

Опис доброго діла

Настала весна, а з нею і ціла низка весняних робіт, добрих і корисних справ. Кожна людина, проживши своє життя, залишає про себе на цій землі певну згадку: хто на віки збудував прекрасні архітектурні споруди, хто створив чудові художні полотна, хто був покликаний навчати і виховувати, а хто своєю повсякденною працею, звичайно і водночас такою потрібною, вносить свій вклад у швидкоплинний потік буття. І всі ці люди в різні часи творили добро – добро для кожного, добро для всіх, добро для народу.

Саме тому учні Родниківської ЗОШ І-ІІ ступенів давно мріяли зробити щось важливе в своєму житті, щось таке, про що б пам’ятали ще їхні нащадки. І таку нагоду вони отримали, коли брали участь у святкуванні Дня води, 21 березня, прийнято на 47 сесії Генеральної асамблеї Організації Обєднаних націй у 1992 році.

Свято проходило під гаслом «Вода – це життя». Учні школи разом з педагогічним колективом та техпрацівниками очистили береги річок Пиня та Корнянка, кринички у лісових масивах, територію школи, посадили квіти, відремонтували і покрасили лавки біля школи.

Учні 9 класу брали участь у Всеукраїнській акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» За доброю традицією випускники школи вже кілька років підряд беруть участь у цій акції. Ними посаджено майже 65 га. лісових культур. Цього року учнями 9 класу під керівництвом класного керівника Пічкар Г.В. посаджено 8га букових та ялинових саджанців в урочищі Корнянка. Всі учні із задоволенням, без якоїсь особливої втоми, садили молоді дерева, які прикрашали оголену територію лісу. Лісники працювали разом з учнями, слідкували за їх роботою, консультували як краще саджанці закопувати у землю. Робота кипіла, настрій підіймався.

 

Подібні акції дуже потрібні, бо мають виховний момент. Адже дитина, яка власними руками посадила дерево та доглядала за ним, навряд чи колись

дозволить собі нищити ліс. Закінчивши роботу, діти охоче і втомлені, але задоволені, що їх лепта є в майбутньому лісі, який неодмінно слугуватиме живою скарбницею для прийдешнього покоління.

А як не відмітити добру справу учнів школи у допомозі перестарілим одиноким людям: Бомбушкар Гізелі, Півкачу Юрію, Гиря Марії, Стегурі Михайлу, Лизанцю Івану, Блискун Павліні, Пікач Вірі.

 

Кожного року учні беруть участь у акції «Від серця до серця», де було зібрано 2000 гривнів і відправлено на адресу.

          

Переглядів: 303 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту